Večina lastnikov oziroma najemnikov stanovanj se verjetno še predobro zaveda, da vlaga v stanovanju spodbuja in je pravzaprav glavni vzrok za nastanek plesni, ki ob predolgi izpostavljenost lahko resno oslabi naše zdravje. Zato je vlago dobro zatreti že v kali in zato lahko učinkovito poskrbi Wet ex - VLAGOSTOP generator. Kako tovrstni generatorji delujejo lahko preverite v spodnjem video posnetku.

Pa ste vedeli, da je vlažno stanovanje zdravju škodljivo tudi zaradi drugih stvari, ki jih povzroča? Če vas je ta informacija presenetila, berite dalje.

Plesen lahko povzroča bolezni dihal in sproža alergične reakcije. A to ni edini razlog, da so vlažne stene lahko velik problem. Vlaga v stanovanju lahko povzroči tudi:

Množično razmnoževanje bakterij. Bakterije v suhih pogojih težko uspevajo, v prostoru, kjer je v zraku in v površinah veliko vlage, pa se počutijo naravnost odlično. Če imate vlažne stene, vam niti ogromne količine antibakterijskih čistilnih sredstev ne bodo pomagale, da bi zatrli razmnoževanje bakterij v vašem stanovanju. Enako velja tudi za tla - če je v njih vlaga, bodo kmalu pot tja našle tudi bakterije. Zato le hitro telefon v roke - pokličite naše strokovnjake, da vam z Wet ex - VLAGOSTOP generatorjem temeljito osušijo stene.

Škodljivci. Tam, kjer je vlaga, so tudi podgane in ščurki. Raziskave, ki so jih izvedli na priznani ameriški univerzi, so pokazale, da je koncentracija alergenov, ki jih s seboj prinesejo ščurki in podgane, v vlažnih prostorih veliko višja kot tam, kjer problemov z vlago v stanovanju ni. Iztrebki, ki jih za seboj puščajo omenjena bitja, pa lahko sprožijo napade astme. Še posebej tako vlaga v stanovanju negativno vpliva na tiste, ki že imajo razvite kakšne težave z dihali. Med njimi so tudi astmatiki, ki jim vlažno okolje nikakor ne pomaga pri ohranjanju pljuč v karseda zdravem stanju.

Pršice. Tudi te iščejo vlago in se v suhih okoljih ne počutji ravno najbolje, v vlažnem stanovanju pa bodo naravnost zacvetele. Pršice, kot je znano, lahko povzročajo vrsto neprijetnih reakcij, vse od zamašenega nosu, ki je le manjša nevšečnost, srbenje kože in oči in celo težave z dihanjem - sprožijo lahko celo astmo in tudi zato je vlaga za astmatike tako zelo nevarna. Pri odpravljanju težav z vlago in posledično tudi težav s pršicami in drugimi nadlogami odlično pomagajo klimatske naprave, ki hkrati opravljajo vlogo hlajenja in sušijo zrak v prostoru.

vlaga v stanovanju

Vlaga v stanovanju lahko torej povzroči za celo zbirko težav, za katere so nekatere skupine ljudi še posebej dovzetne. Med te, bolj občutljive, kot že omenjeno spadajo astmatiki, pri katerih lahko iztrebki podgan in ščurkov sprožijo hude alergijske reakcije. Na udaru so tudi starejše osebe in majhni otroci, pri katerih imunski sistem že slabi oziroma se sploh še ni razvil.

Če želite, da vlaga zapusti vaš dom in se nikoli več ne vrne, poskusite, kaj vam ima ponuditi Wet ex - VLAGOSTOP generator. Garantiramo vam, da bo vaš dom od prve uporabe naprej manj vlažen in posledično mnogo bolj zdrav.

Bi radi bili obveščeni o akcijskih ponudbah in prejeli nasvete za uspešno saniranje
vlage in plesni? Vpišite se na naše novice.

puscica-vlaga-plesen
  

Bonitetna ocena odličnosti AA+

S ponosom sporočamo, da smo v letu 2021 postali prejemniki certifikata bonitetne odličnosti AA+.

Boniteta odličnosti AA+

O podjetju

Izjave naših strank

Družina Fekonja
Kaj naj rečem? To je zelo preprosta in izjemno cenovno ugodna rešitev za sanacijo vlage.
Družina Smrekar
Končno smo se rešili večletnih težav z vlago.
Družina Maček
Nič lažjega kot to. Adijo vlaga.

sanacija-vlage-plesen-logo-spodaj

 

Copyright © 2010-2014 Marino d.o.o. | Vse pravice pridržane | Izdelava učinkovitih spletnih strani: Kreatik.si