Imate na stenah temne madeže? Je v vašem stanovanju veliko vlage? Imate temno stanovanje? Je vaš dom že star? Ali, ko stopite v stanovanje, zaznate nenavaden vonj? Če ste na vsa oziroma na večino teh vprašanj odgovorili z da, je zelo verjetno, da je vaše stanovanje napadla plesen. Če je temu tako, morate takoj ukrepati, saj sta vaš dom in zdravje resno ogrožena. Pokličite naše strokovnjake in si zagotovite svoj Wet ex - VLAGOSTOP generator še danes. Kako deluje pa si lahko ogledate v spodnjem video posnetku.

In kako lahko plesen v stanovanju škodi vašemu zdravju in zdravju vaših sostanovalcev?

Plesen na steni je neprijetna na pogled, poleg tega pa oddaja tudi zelo neprijeten vonj. Vendar to nista edini negativni stvari, ki ju prinaša v vaš dom.

Astma in alergije: Čeprav je neposredno povezavo med plesnijo in astmo težko dokazati, so študije pokazale, da se ta bolezen dvakrat bolj pogosto pojavlja pri ljudeh, ki imajo v domovih težave z vlago in posledično tudi s plesnijo. Plesen na steni tako lahko spodbudi pojav astme, pri osebah, ki astmo že imajo, pa jo lahko resno poslabža. Ljudje, ki imajo težave s plesnijo na stenah in drugod po stanovanju, pogosto doživljajo tudi simptome, podobne prehladu - muči jih na primer razdraženo grlo, pogosto kašljajo, lahko imajo težave z dihanjem in zamašen nos ter kihajo pogosteje, kot je to običajno.

Okužbe dihal: Tudi povezava med plesnijo in okužbami na dihalnem sistemu uradno še ni bila dokazana, vendar je situacija podobna kot pri plesni. Ko zdravnik ugotovi, da ima bolnik okužbo dihal, na primer bronhitis, z izločanjem ugotavlja, kaj je to okužbo povzročilo. V nekaterih primerih tako ugotovi, da je velika verjetnost, da sta razloga za težave z zdravjem prav plesen in vlaga v stanovanju.

Še posebej so v nevarnosti dojenčki in starejše osebe. Osebe z občutljivimi dihali so še posebej dovzetne za težave z zdravjem, če se zadržujejo v prostorih, kjer je prisotna plesen na steni. To so osebe, ki že imajo obstoječe težave z zdravjem in jih plesen v stanovanju še nadalje poslabša, resne težave pa se lahko razvijejo tudi pri starejših osebah, pri katerih imunski sistem že slabi, in pri dojenčkih, pri katerih imunski sistem še ni razvit. Slednji so v svojem prvem letu življenja še posebej dovzetni za razvoj težav z dihali, če so daljša obdobja izpostavljeni plesni v stanovanju.

Plesen v stanovanju lahko uniči vaš dom. Plesen ni škodljiva le za zdravje, temveč škodo povzroča tudi površini, na kateri se razrašča. Plesen na steni tako ni le grda, temveč lahko steno tudi uniči.

plesen v stanovanju

Čeprav povezava med plesnijo in različnimi boleznimi dihal ni neposredno dokazana, se pri osebah, ki so dlje časa izpostavljene plesni, te bolezni pogosteje pojavljajo. Poleg tega pa plesen lahko uniči tudi površine, na katerih se razrašča, in tako močno poškoduje vaš dom. Zakaj bi tvegali, da se majhen madež na steni razraste v velik problem, ki lahko ogrozi vaš dom in zdravje? Pokličite strokovnjake in si čimprej zagotovite svoj Wet ex - VLAGOSTOP generator. Vaša pljuča vam bodo hvaležna, prav tako vaš dom.

Bi radi bili obveščeni o akcijskih ponudbah in prejeli nasvete za uspešno saniranje
vlage in plesni? Vpišite se na naše novice.

puscica-vlaga-plesen
  

Bonitetna ocena odličnosti AA+

S ponosom sporočamo, da smo v letu 2021 postali prejemniki certifikata bonitetne odličnosti AA+.

Boniteta odličnosti AA+

O podjetju

Izjave naših strank

Družina Fekonja
Kaj naj rečem? To je zelo preprosta in izjemno cenovno ugodna rešitev za sanacijo vlage.
Družina Smrekar
Končno smo se rešili večletnih težav z vlago.
Družina Maček
Nič lažjega kot to. Adijo vlaga.

sanacija-vlage-plesen-logo-spodaj

 

Copyright © 2010-2014 Marino d.o.o. | Vse pravice pridržane | Izdelava učinkovitih spletnih strani: Kreatik.si